Отзиви

 

 * * * * * * 

Аз не искам да си зависима от мен!”

“Аз не искам да си зависима от мен! Искам да се научиш да се свързваш с БОГ в теб така, че да нямаш вече нужда от мен! Когато постигна това, значи съм си свършила работата!” – това са думите на Мария, които винаги отекват в мен, когато си мисля за работата ѝ.

В днешният свят има много психолози, коучове, лични треньори, духовни водачи. Ако сега си избирате метод, с който да работите, то аз ви препоръчвам да изберете онзи, който ще ви упълномощи, а няма да ви направи зависими. Когато срещнах Мария преди години нямах център и посока, имах хиляди страхове и погрешни вярвания, живеех в неудовлетвореност, липси и постоянна тревожност. 

Когато сега се обърна назад, мога само да се вдъхновя от постиженията й в моя живот! Сега знам коя съм, имам център, знам какво искам, научих се да не предавам себе си, да живея тук и сега пълноценно. Това от своя страна донесе плодовете на посетите семенца – силната връзка с мен самата доведе до силна и любяща връзка с партньора ми, със сина ми. 

Удовлетворението у дома и липсата на страхове пък ми донесоха кариерна себереализация в желаната от мен посока. Сега мечтите ми вече не са нещо далечно и неосъществимо, а просто стъпала, с които измервам духовния си напредък. И съм щастлива! Щастлива съм, че я срещнах!

Често си казвам “Бог много ме обича, щом ми прати Мария!”

Венелина Лазарова 

* * * * * *

“Вече минаха близо 12 години, откакто работихме с теб.”

Мария здравей. Вече минаха близо 12 години, откакто работихме с теб.

Искам само да ти споделя, че напоследък често се сещам за времето и за наученото тогава и даже често се хващам как те цитирам и споменавам, като моят първи учител за овладяването на чувствителността ми и шлифоването на инструмента ми. Искам да знаеш и да ти споделя сърдечната си благодарност за това, че ти беше човекът, който ме поведе и ми даде старт. Толкова много неща виждах тогава в теб, които ме вдъхновяваха и ми служеха за пример. Когато дойдох при теб, бях току що навършила 15. Благодаря ти! С много обич е запазено преживяването ми с теб от тогава. 

Нора Друмева 

* * * * * *

“Познавам Мария от 15г., но имам чувството, че я познавам от 100.”

Познавам Мария от около 15 години, но имам чувството че я познавам поне от 100. 

Работил съм с нея през всичките й терапевтични подходи техники и методи, но най -важното за мен всеки път е било, че винаги съм се чувствал приет, видян и разбран (особено в периоди, в които аз самия не се разбирам). Мария ми помага да назова това което чувствам когато емоцията още не се е превърнала в чувство, както и да го почувствам и на телесно ниво. Аз съм човек на науката лекар и клиничен психолог и като такъв лесно бих се изкушил да оспорвам, категоризирам и да интелектуализирам методите и на работа, но никога не съм си позволявал да го правя защото съм имал доверие и то е изградено от личния ми опит. Душевния комфорт и усещането за разбиране е това което винаги е било нейна отличителна терапевтична черта.

Иво Живков

* * * * * *

“Каквото и да кажа няма да е достатъчно!”

Каквото и да кажа няма да е достатъчно. Идва ми да ти се поклоня до земята за таланта и сърцето които си вложила. Слушах това, което си направила и усетих колко е голямо, чак ми приседна. Надявам се някога да успея да получа цялата медитация. Много ти благодаря!

Кремена Димитрова

* * * * * *

“Мария е единствения човек, който успя да ми помогне…”

Мария е единствения човек, който успя да ми помогне да изляза от собствените си лабиринти на тема Здраве, Връзки, Самоосъзнаване, водейки ме с моето темпо, имайки търпението да каже едно и също послание по 100 различни начина докато го усетя като мое. И всичко това направено и с много любов, и с много каране…Истински трансформиращ Шаман. Това е тя за мен.

Александър Савов

* * * * * *

Тя ми помогна да изляза от омагьосания кръг.”

Потърсих Мария след раждането на първото си дете. Тя ми помогна да изляза от омагьосания кръг в който бях, за което съм и безкрайно благодарна. Но и до днес тя не спира да ми помага. Мария е човекът, на който мога да разчитам винаги. Човек с голямо “Ч”, на който мога да се доверя напълно, защото знам какво прави. БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ.

Миглена Спасова Миткова

* * * * * *

“Помогна ми да повярвам в себе си.

Когато влизаш в тъмна и непозната стая, не виждаш къде се намираш, не знаеш какво да очакваш, усещаш напрежение, страх. И най-естественото и логично действие е да потърсиш ключа за осветлението. Когато го намериш, включваш лампата и светлината прогонва мрака! Такъв беше ефекта за мен, когато срещнах Мария и тя започна да работи с мен и да ме обучава. 

С тази метафора искам да опиша усещането, когато си стигнал до етап в живота си, когато не знаеш как да продължиш, когато изпитваш страх и несигурност и имаш нужда да откриеш „ключа“ за лампата, която да освети Пътя ти! 

За мен срещата с Мария беше откриването на „ключа“за включване на Светлината! Тя ми даде нова гледна точка, нова перспектива за Живота, показа ми възможностите там, където аз виждах ограничения, помогна ми да повярвам в себе си и буквално да поема въздух и да започна Живота си отново! 

Благодаря на Живота, че ме срещна с теб! 

Благодаря за това ,че те има и за всичко, което даваш на хората!

Благодаря за възможността да бъда твоя ученичка и приятел! 

С любов,

Лидия Маркова

* * * * * *

“С Мария работя повече от 17 години…

С Мария работя повече от 17 години, да не кажа, че израснах с нея. Подхвана ме на шега, на майтап, но с боздугана по главата и лека полека започнах да ставам човек. Имаше моменти на голям прогрес и моменти на тотално зацикляне, моменти на отчаяние и болка, моменти на досада и безрасъдство… но колкото повече работя с нея, толкова по-прекрасен става светът. Всичко е лесно от един момент нататък, въпреки че продължава да боли, ако се разсейваш или се правиш на невменяем. Мария има уникален подход към душата на човек и ти помага да видиш нови възможности, да се докоснеш до тях, да заживееш в тях. Промяната хич не е лесна, но начинът, по който тя те обгръща и те води, залагайки сърцето и душата си за твоя успех, винаги присъствайки за теб и винаги в готовност да откликне, дори на най-голямата глупост, която искаш да направиш или на най-невъзможната мечта, която искаш да постигнеш … ето това прави работата с нея толкова вдъхновяваща. Дава всичко, усуква светове и вселени за теб, за да израснеш. И има търпението на всички стари и нови богове и богини. Но все пак си помислете, преди да й кажете, че искате да работите с нея… няма връщане назад.

Надежда Ангелова