Сега ще ви разкажа за нещо, което ми е много любимо.
Обичам да наблюдавам хората. Много е интересно и преживяването винаги е уникално! Мога да говоря часове по темата, защото – понякога простичкото наблюдение може да се превърне в истинско откровение за неподозирани неща! Най-красивата част на този процес е – че всеки път, докато наблюдавам някого, аз опознавам още от себе си и колкото по-непредубедено и искрено си позволя да видя истината на друг човек, толкова по-дълбоко достигам до моята най-чиста радост! Една от формите на моите наблюдения е нещото, за което искам да ви разкажа сега. Тя е и един от най-красивите начини за мен – да познавам някого:
Установила съм, че всеки човек има минимум един талант за който няма представа, че съществува, а в почти всички случаи талантите са много повече. Те са толкова естествена част от живота на хората, че те дори не си дават сметка че имат талант. Понякога си мисля, че ако хората чувстваха своята уникалност през истинските си таланти – никой никога не би се съмнявал в мястото и стойността на никого, защото щеше да живее осъзнавайки смисъла на собствената си скъпоценна стойност по най-естествен начин.

Ето някои от талантите, които аз наблюдавам в хората:
Имам приятелка, която е изключително надарена в това, да привлича благополучие там, където се намира. Нейното присъствие сякаш завихря всичко, отваря някакъв портал и – бум!… В нейния живот има няколко случая на фирми, спасени от фалит, просто защото тя започва да работи за тях. Освен че я обичам, защото имаме общ опит заедно, много обичам да прекарвам време с нея. И докато си бърборим някакви женски глупотевини, към мен от незнайно къде потича поток от всичко, което ми е нужно в момента… Често разбирам че нещото ми е било необходимо едва след това…
Друга моя приятелка има умението да слуша така, че докато говоря мога да почувствам доколко нещата, за които говоря  имат реално приложение. Сякаш нейното внимание отмива нежно, но радикално всичко, което не си струва и остава само стойностното и истинското – само това, което наистина има реални измерения в този момент… Нейния талант лесно разкрива лъжи и заблуди… Често говоря с нея, когато не съм сигурна доколко нещо заслужава да се вложа в него… И тя не прави нищо, защото няма нещо, което би могла да направи или да ми каже, което аз вече да не знам. Просто слуша и така създава пространство за мен, за да разбера сама…
Друга моя позната сякаш активира с присъствието си синхронност. В нейното присъствие всичко се подрежда като по часовник – случват се невъобразими неща, съвсем спонтанно пристига който трябва, обажда се който е нужно, за каквото е нужно, без дори да има ни най-малка представа че е част от този пъзел и всичко това става точно навреме! Между другото тя е особено хаотична – ами защо и да не е?!!! Нейния талант се грижи за реда в живота й: каквато и откачена история да ми разкаже тази жена, аз винаги знам, че това, което ми разказва със сигурност е точно така:
Имам и няколко приятели, по звука на гласовете на които много обичам да се нося. Понякога не съм сигурна накъде да продължа, какво да избера, каква е правилната посока за мен… И докато те просто бърборят за нещо, каквото и да било, аз се отпускам в музиката на гласовете им и изведнъж в мен изниква информацията и отговора на това, което търся. Техния талант ми дава естествен и лесен достъп до най-дълбоки нива на вътрешното ми пространство, до информацията, която не осъзнавам с ума си и от която се нуждая в дадения момент.
А ние с моя брат споделяме един общ талант: където отидем Привличаме хора. Понякога се забавляваме заедно с това, защото където и да отидем привличаме още от това, което предполага мястото, на което сме отишли. Така че ако сме заедно и решим на пример – да си купим нещо от някого, зад нас става опашка… И тогава решаваме да се преместим при друг, където също правим опашка: Това е много забавно на местата, където има сергии, защото е направо осезаемо! Продавачите от кварталните магазини ме познават заради това и често ми подаряват малки неща – връзка магданоз, няколко ябълки, а веднъж даже ми подариха пет килограма чушки 🙂 всички са щастливи, ако се окажа първият им клиент:

Това е само една малка част от талантите, които всички ние имаме.
Представете си какво би било, ако хората са осъзнати за тези неща и работата им е – не да правят това, за което им се заплаща, а да бъдат там, където приложението на таланта им работи най-пълноценно!…
И така: Наблюдавайте себе си и хората около вас за скрити таланти. Може да откриете много интересни неща 🙂

Може изведнъж да осъзнаете огромното си богатство, просто защото някой ви обича и техния талант се превръща в незаменим ресурс за вас 🙂 

Заслужава си да познаваме талантите си, да знаем кой какви таланти притежава. Това е не само част от нашия скрит ресурс, но и начин, да бъдем пълноценни и да споделяме даровете си един с друг.

И ако отворите ума си за неочаквани открития, ще останете много приятно изненадани! Защото… Никога не съм срещала човек без талант. Срещала съм много хора, които нямат представа кои са. Но това, че те не знаят кои са, не ги прави никой!

Мария Попова