За мен

Мария Попова

Живеем в уникално време!
Никога до този момент не е съществувала възможността, която съществува сега!

   „Абе Мария! За какво говориш?“
   – Ох Мислех че никога няма да попитате! 😉

Добре, ето:
Милиарди години вселенска еволюция са довели до тази точка – велик момент, в който един свят, извисявайки себе си извисява и цялата заобикаляща го вселена!
Никога до сега човечеството не е разполагало с толкова много информация и свобода.
И никога до сега човекът не е имал такива огромни възможности – сам да избере и определи съдбата си!
Нашето съзнание и избори вече не определят само личното ни преживяване и индивидуалния ни опит като човешко същество. Те имат много по-глобални измерения. Защото в опита си ние започваме да осъзнаваме, че не сме човек, който има духовен път а сме дух, който е в човешки опит.

 

 

Мария Попова

Аз съм Мария.

Аз съм свободен творец и помагам на хората, които искат да живеят в различен свят, да се научат да виждат света различно.
Посланието ми е към тези, които чувстват целостта си и осъзнават силата си, но не знаят как да я проявят и канализират на практика.

Чрез музика, водени медитации, психоактивни процеси и практики, индивидуални и групови обучения аз им помагам да имат необходимите инструменти да израстват отвъд това, което ги ограничава, да опознават и изразяват дълбочината и свободата си, да разрешават с лекота всички конфликти и проблеми възникващи по пътя си, да имат смелостта да променят посоката на живота си, да виждат реалността като израз на тяхната свободна творческа същност и да заблестят в силата си като великолепен израз на модела на новия човек, който търси да се прояви в света точно сега.

 

Когато човек реши, че е готов да види реалността каквато е, Мария може да отрази за него видимата и невидимата страна на всяка ситуация. 

Тогава, на основата на полученото ново осъзнаване той има силата да поеме отговорност за преживяването си и да предприеме необходимите емоционални, ментални и физически действия, за да промени или подобри състоянието на нещата

Ако зададете въпрос на Мария, тя ще ви покаже реалността отнасяща се до вашият въпрос.

Въпросът е… Дали наистина имате куража да я видите…”

 

 

Мария Попова с музикален инструмент

 

 

 

По същество не смятам че съм различна от другите хора, просто моето преживяване е различно.

Родена съм с нарушено зрение. Някъде в процеса на изграждане на моето тяло, очите ми не са могли да се развият докрай.

Това се превърна в опорна точка и в източник на сила за мен, стимулирайки ме непрекъснато да преодолявам себе си в свят, който не беше създаден според моите нужди.

По пътя си често забравях колко съм уязвима. Падах, ставах, изтупвах се и продължавах нататък.

Чупих се безброй пъти, губих и печелих всичко…

Но едно нещо остана с мен завинаги – аз самата 🙂

Всъщност и още едно – любовта, която осветява пътя ми от първия ми дъх, чак до сега. Така живота никога не ми позволи да забравя, че тази любов е моята истинска същност.

 

Мария е като увеличително огледало… „Застани пред нея и ще видиш истината в теб“…

Защо има полза от това – да видиш себе си в огледалото?

Защото огледалото е инструмент на осъзнаване, а осъзнаването е катализатор за трансформация.

Огледалото е безпристрастно. То няма лично отношение и просто показва това, което се отразява в него.

И ако можеш да разпознаеш това, което виждаш, чуваш и чувстваш като твое собствено отражение – твое и на реалността, която те дефинира ти можеш да решиш със свободната си воля какво ще направиш с тази истина.

Мария Попова пред публика.

От 14 годишна съм на музикалната сцена. Работих с най-добрите музиканти по това време и това ме изгради като характер.

После живота ми направи остър завой и аз приех поканата му – за духовно пробуждане. 🙂 никой не може да отхвърли подобна покана 🙂

Така че поработих малко и в сферата на личностното развитие и духовното пробуждане – по-точно около 20 години. 

Целия ми живот, а също и моя 30 годишен опит като творец-музикант, терапевт, ментор и учител утвърди в мен разбирането, че не съм тук за да поправям старото, а да помагам на новото да се роди. 

По тази причина аз не работя с проблемите на хората, а с техния потенциал и безкрайно ме вдъхновява – да отразявам за тях светлината им така, че когато те я видят чрез мен – да си спомнят кои са и да заблестят отвътре, завинаги  🙂

Мария не се препоръчва за тези, които просто искат да се почувстват по-добре.

Тя е правилна за хората, които искат истината, дори и ако тази истина боли…

Мария ще отрази за вас нещата, които преживявате като позитивни.

Но тя също ще отрази за вас и нещата, които не искате да приемете или да интегрирате в себе си.

Тя ще отрази неща за човека, за света и за вселената, които хората смятат за приемливи и позитивни.

Но също така ще отрази и неща за човека, света и вселената, които човечеството не желае да приеме, нито да интегрира.

Мария Попова в анфас.

Като човек, който работи с потенциалите на хората – виждам нуждата от фундаментална промяна в моделите ни на възприятие.

Като човек на изкуството виждам нуждата от ролеви модел за тази промяна. И хората които работят с различни видове изкуство имат отговорността и задачата – да бъдат именно такъв ролеви модел, защото чрез изкуството си те внасят в света различни изражения на човешкото, Божественото и всичко помежду всичко това, с които хората могат да се идентифицират и в резултат на това да се смаляват, или  да разширяват възприятията и съзнанието си.

Това е огромна чест, но и огромна отговорност.

 

В най-общи линии сферата на духовността и личностното развитие се състои от два основни потока:

Първия поток е този, в който хората практикуват духовност и самопомощ, просто защото искат да се чувстват добре. Те търсят успокоение, облекчение и комфорт.

Вторият е този, в който практикувайки самопомощ и духовност, хората искат да познават истината и търсят пробуждане и осъзнаване.

Тези, които съответстват на първия поток виждат духовното познание и практики единствено като инструмент да се чувстват добре.

Хората от втория поток разбират, че в това – да виждат истината е възможността да направят промените, които ще ги доведат до това – да се чувстват добре.

Те искат да знаят истината дори и ако това, с което биха могли да се сблъскат би ги накарало да се почувстват ужасно зле.

Това е като класическият сценарий от филма „матрицата“ – синьото или червеното хапче…

Не всички истини са болезнени, но някои истини могат да бъдат истинско предизвикателство…

И желанието произтичащо от динамиката – болка-облекчение или желанието за истинско изцеление и трансформация са два пътя, които могат да ни отведат в съвсем противоположни посоки.

Мария е учител, който се грижи за втория поток а именно – за хората, които искат да виждат истината колкото и болезнена да е тя, защото това, което търсят е – пробуждане.

 

Мария Попова в слънчева градина

Нашата истинска свобода се корени в способността ни -Да виждаме истината и да приемаме реалността каквато е. Само тогава имаме избора – да променим нещо.

Но това е възможно само ако го искаме. Никой не може да бъде накаран да иска да вижда истината.

Така че в някакъв момент трябва да решим честно: Какви са истинските ни мотиви зад това, което практикуваме?

Моето най-дълбоко намерение е – да подкрепям хората да възстановят целостта и свободата си и да им давам инструменти за яснота и осъзнаване, за да могат да живеят пълноценен, дълбок и смислен живот.

За това често казвам, че мисията ми е – упълномощаването.

А какво означава това?

Упълномощения човек има, прави и постига всичко, което иска и притежава увереността, че силата е в него самия. Той не се страхува и не чака друг да поеме отговорност за живота му, защото знае, че държи съдбата си в собствените си ръце.

Упълномощения човек е лидер, защото лидерството не е просто водеща позиция на важен пост – то е израз на автентичното присъствие в живота, което придава пълнота и стойност на всичко!

 

Очаквайте скоро…

Водени медитации и психоактивни процеси

 

Каталитична музика 

Присъствени и онлайн обучения